2015 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Kas liko už kadro Madride?

Savaitė Madride pralėkė nepastebimai. Ne kartą, vakare grįžusi su skaudamomis kojomis, prisiekinėjau, kad kitąmet tai jau reikia imti poilsinę kelionę, nes koks čia malonumas grįžus iš ekskursijų skausmuose raitytis. Bet dabar čia su tuo Egiptu va kas pasidarė.

Skrydis buvo, žinoma, su nepakeičiamu Ryanair. Šiandien Lufthansa ėmė ir sustreikavo, o 37,000 keleivių liko ant žemės. Ryanair tokių fokusų nekrečia, ir ačiū Dievui. Tiesa, skrydis €20 atpigo po to, kai aš jį nusipirkau. Informacija apie pervežimą į/iš oro uosto.

P1470291
Kūtvėla virš Ispanijos (atrodo).
Apgyvendinimas Madride malonumas brangus, netgi hosteliai nepigūs. Man pavyko rasti gerą variantą Hostal Abel Victoriano. Kambarys buvo be lango ir su bendrais patogumais, be maitinimo, bet kaip už €140 savaitei vienviečiame kambaryje, tai reikia tik patylėti ir džiaugtis, kad pavyko rasti.

Transportas Madride geras, man patinka metro. Madrid Barajas oro uostas irgi pasiekiamas metro. Savaitės bilietas visam Madrido transportui kainuoja €35,40. Susisiekimas su kitais miestais traukiniais puikus, bilietus galima nusipirkti ir bilietų automatuose. Perkant bilietą į abi puses taikoma nedidelė nuolaida. Labai daug taksi, kuriuos galima susistabdyti čia pat gatvėje.

Maistas su retomis išimtimis labai skanus. Kainos-kaip kur pataikysite. Dienoms pietums orientuokitės €13-15 sumai, jeigu pamatysite ką brangiau-vieta turistinė. Būtinai apsilankykite Mercado de San Miguel, kur galima paragauti visokių skanumynų, bet čia eurų tikrai nemažai paliksite.

P1470317
Apie maistą Ispanijoje- tik gerai arba tik gerai.
Muziejai ne visada dirba pirmadieniais. Labai pravers, jeigu turite ITIC (tarptautinį mokytojo pažymėjimą), su kuriuo daug kas bus nemokamai. Verta pasidomėti nemokamo lankymo valandomis, nes kai kur muziejų bilietų kaina svyruoja €10-€14 žmogui. Jeigu turite nedaug laiko, rekomenduoju Prada muziejų, Archeologijos muziejų, Amerikos muziejų ir -dėl bendros tvarkos- Madrido karališkuosius rūmus.

P1470578
Amerikos muziejus Madride.
Madridas-miestas atrodo didelis, bet pėsčiomis vaikščiotinas. Ar gražus? Nelabai. Užtat viską atperka skani kava. Angliškai nelabai susikalbėsite, todėl pravers nedidelis ispanų frazių rinkinėlis. Šiaip žmonės malonūs, tik metro vyriškiai labai spokso :-) Turistinis sezonas akivaizdžiai ėjo į pabaigą, nes daugiausiai su turistais susidurdavau tik muziejuose. Mano hostalyje gyveno labai daug ispanų (ir jie mėgo paryčiais šeimas gausinti). Bendras įspūdis labai neblogas, visai rimtai svarstyčiau čia praleisti dar dvi tris dienas progai pasitaikius.

Išlaidų suvestinė:
  • skrydis: €86
  • apgyvendinimas: €140 
  • pervežimas į oro uostą: €17
  • viešasis transportas Madride: €35,40
  • traukiniai dienos išvykoms: apie €30
  • muziejai (lankymas, suvenyrai): €92
  • maistas (prekyos centras, turgus, kavinės, restoranai): €151
  • moteriški niekniekiai: €30
Viso: €582.

Su meile ir, kaip visada, susivėlusi Jūsų

Kūtvėla Dailiakojytė

Komentarų nėra: