2012 m. birželio 22 d., penktadienis

Teminiai kaimai: atnaujinta 2012 birželis.

Netaip jau ir seniai buvau rašiusi apie naują turistinę kryptį- teminius kaimus. Taigi, man labai malonu pranešti, kad idėja nenumirė popieriuje, o yra sėkmingai įgyvendinama.

Kol kas mūsų kaimai (visi trys jie vadinasi “Pasakų kaimai”, o atskirai – “Lieptų kaimas”, “Paukščių kaimas” ir “Senolių kaimas”) dar derina edukacines programas, bet labai tikimąsi jau liepos mėnesį jas pristatyti visuomenei. Visa su jais susijusi informacija yra skelbiama http://www.inppregion.lt/ tinklalapyje, o detalesnė informacija apie šių kaimų ypatybes skelbiama http://www.inppregion.lt/lt/pasakukaimai. Šis projektas iš dalies finansuojamas Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos lėšomis.

Bet kuo gi teminis kaimas ypatingas? Teminis kaimas, kaip aiškina projekte naudojamas apibrėžimas, yra vieta, kur vietiniai gyventojai užsiima amatais arba yra išsaugoję kitas liaudies tradicijas (pvz. kepa duoną, renka vaistažoles ir pan.) ir turi galimybę tuo užsiimant pradėti smulkų verslą, pritraukiant turistus ir liaudies tradicijomis bei menu besidominčius žmones.

Taigi, laukiu liepos mėnesio ir tikiuosi, kad bus galimybė asmeniškai apsilankyti šiuose kaimuose ir tada galėsiu detaliau papasakoti apie šią patirtį.

Kūtvėla



Komentarų nėra: