2012 m. birželio 21 d., ketvirtadienis

Musėkautai turistams

Štai teko sudalyvauti nedideliame konkurse apie spąstus turistams. Mano kuklus atsiliepimas apie įvykį Londone (anglų kalba) yra patalpintas čia: http://www.onthegroundtravel.com/adventures/london-travel-the-world-scam/

Ta proga, sąrašiukas  žinomiausių musėkautų, pelėkautų ir spąstų turistams:

Turkija. Vaikštote po miestą ir prisvyla vyrukas su kupranugariu. Kadangi esate jų svečias, jie nori susidraugauti ir siūlo nemokamai pasėdėti ant kupranugario. Ir tikrai, nemokamai. O va nulipimas- 10 dolerių. Tik tai sužinosite tik tada, kai norėsite nulipti. Tas pats galioja "draugystės apyrankėms", užrišamoms kol mandagiai vengiate priešintis ar, mano atveju, "dovanotoms" gėlėms.


Azijos šalys. Daili mergina pasiūlys savo draugiją vaikštant po įžymias vietas, o paskui pradės vedžioti į barus. Tenais "netikėtai" prie staliuko prisės jos draugai, o sąskaitą atneš Jums, kai kompanija bus dingusi. Trigubą. Neturite tiek grynais? Baro apsauga maloniai palydės iki bankomato.

Roma. Jeigu prie Koliziejaus į fotoaparato objektyvą pateks tenais pozuojantys persirengę karžygiai romėnai, teks susimokėti.

Kinija. Jeigu perkate kelionę per agentūrą Kinijoje, griežtai susitarkite, kad nebus privalomų sustojimų parduotuvėse, kur gidai gauna procentą nuo pardavimo. Jeigu važiuojate žiūrėti terakotinės armijos, gali netikėtai pakeliui papildomai užvežti į keramikos dirbtuves, etc. ir prašys pirkti.

Venecija. Kavą perkate prie baro, susimokate ir tenais išgeriate. Kavos puodelis sėdint Šv. Marko aikštėje kainuos keligubai normalią kainą.

Paryžius. Klasikinė dingusio žiedo istorija. Einate gatve ir užkalbina praeivis, kuris pakelia nuo gatvės aukso žiedą, kuris, be abejonės, Jūsų. Neigiate, spardotės, bet "sąžiningas" praeivis siūlo Jums žiedą. Gal žmonai padovanosit? Na, kažkam reikia imti, imate. Tada paprašoma pinigų, nes radęs žiedą asmuo yra alkanas/neturi pinigų metro/serga mama/etc. Kadangi žiedas brangus, duodate pakankamai pinigų. Paskui paaiškėja, kad tai bevertis varinis žiedelis už kelis centus. 

Ar galite papildyti sąrašą? Ar teko kada patekti į spąstus turistams?

Kūtvėla



Komentarų nėra: