2012 m. gegužės 9 d., trečiadienis

Rygos pėdsakai kino istorijoje

Igorio Maslenikovo režisuotos "Šerloko Holmso ir daktaro Vatsono nuotykiai" serijos, atspindinčios to meto Anglijos realijas, buvo nufilmuotos Rygoje. Pagrindinius herojus vaidino Vasilijus Livanovas ir Vitalijus Solominas.

Šerlokas Holmsas (skolinta iš http://en.wikipedia.org/wiki/Vasily_Livanov)
 


Man yra tekę matyti televizijos laidą apie šio serijalo kūrimą. Prie filmo dirbę žmonės dalinosi įspūdžiais ir istorijomis apie tai, kaip sovietmečiu atkurti sunaikintus buržuazinio gyvenimo elementus. To laikmečio baldus galima buvo gauti tik iš muziejaus arba radus paslėptus pas žmones. Mane visada žavėjo foteliai su nertomis servetėlėmis ant atloštų :-)

Šiuo adresu pažymėtame name Rygoje ir buvo filmuojamos rusiškojo Šerloko Holmso serijos.



Man teko galimybė apsilankyti Šerloko Holmso name adresu 221B Bakerio gatvė Londone. Ten yra Šerloko Holmso muziejus. Mane pasitiko aktorius, vaidinantis daktarą Vatsoną, kuris nežinojo, kur yra Lietuva, bet žinojo, kad joje yra Kaunas :-)

Paminklas žymiajam detektyvui.
Prie muziejaus budi policijos pareigūnas, pasveikinantis lankytojus.

Maži kambarėliai kupini daiktų daiktelių daikteliukų. Matote žymųjį krėslą ir muzikos instrumentą.
Vykstant edukacinei veiklai mokyklose, galima parašyti laišką detektyvui. Štai vienas geras pavyzdys ką apie tai mano mokiniai.
Karalienė Viktorija.
   
Rygoje buvo sukurtas dar vienas, ne mažiau žniomas, filmas- "Septynolika pavasario akimirkų". Jo veiksmas, filmuotas Rygoje, vyko tik per gatvę nuo Šerloko Holmso namo esančiame name:


Jeigu turėtumėte ką papildyti iš Rygoje filmuotų filmų, prašome naudotis komentarais. Neabejoju, kad daug informacijos yra rusų kalba, bet nesu jos tiek įvaldžiusi, kad susirasčiau informaciją.

Jūsų,

Kūtvėla

Komentarų nėra: